Колеги какво да правя смених датчика вече има 2ра степен на перката ама колата много загрява и неще да се охлади.Май-не е от помпата понеже зимата пък неможе да загрее. Когато пусна климатика нещата са далеч по-добре ама ама пак си загрява. Стрелката ми седи на предпоследната черта и на дълъг път. Трябва да я пусна по инерция извсно време да се охлади. Преди пусках парното на топло и температурата се нормализираше ама днес не помогна а не беше и толкова топло. Дайте идей направо се отчаиъвам вече.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с температурата на TD:(
Collapse
X
-
Почистването на охладителната система включва сваляне и почистване на питата на радиатораСтава и сам, с водоструйка, ама внимателно. При мен това помогна да не достигам 100 градуса по задръстванията. Въпросната пита се пълни със сек'ви боклуци и се намалява топлоотдаването през ламелите...
AR 145 QV '97
Comment
-
Първоначално публикувано от chicoПочистването на охладителната система включва сваляне и почистване на питата на радиатораСтава и сам, с водоструйка, ама внимателно. При мен това помогна да не достигам 100 градуса по задръстванията. Въпросната пита се пълни със сек'ви боклуци и се намалява топлоотдаването през ламелите...
"BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
-
Разглобяване му е майката, пр. броня и решетка -> долу... и после внимателно... не съм сигурен, но мисля че се махат болтовете на изпарителя на климатика и леко встрани... Тая процедура ми я правиха навремето във Ванто наред със сменяне на ремъците, та спомена ми е малко бледен... Обаче като се замисля май ми бяха свалили целия радиатор, щото бяха вдели-невидели че сълзи некъде, та на свален е по-лесно предполагам
БТВ мисля че ми се мотае оттогава един радиатор от италианеца, който сигурно не е много читав, щото е седял доста на сухо... Ако ти се занимава и става като за твоята, мога да ти го дам за тестове. Иначе е изчистен от гняста, но предполагам може да се е разсъхнал по уплътненията и може да се наложи попристягане около казанчетата...
AR 145 QV '97
Comment
Comment